HTML

Friss topikok

Autós képek

Prémium méretek


2010.03.01. 09:21

Olvasom a  totálkáró Hírszerkesztőjének bejegyzését Nincs több titok: műtermi képeken a Lexus CT 200h

Azt írja, műtermi képeken, holott szemmel láthatólag 3D-s computer grafika, ahogy szokás. Még ez a műanyag hatású kéz sem hozza zavarba a Hírszerkesztőt ? :P

 Az már nem is ér meglepetésként, hogy egy Lexus esetében olyan szólamokat engednek meg maguknak, mi szerint : "Másrészről fontos szerepet kapott az aerodinamika, és a menetszélből adódó zaj csökkentése: luxusautót akartak létrehozni."

Még mindig van olyan ember, akit egy Lexus kifejezéssel a luxusra tud asszociálni? Nem kedves emberek, a Lexus soha nem volt luxus autó, csupán prémium. Persze magyar újságíró a kézi ablakemelős Toyota Camryt is annak hitte, ezen nincs miért megbotránkozni...

"húsz centi széles multi funkciós LCD kijelző helyezkedik el: oda vetül a navigáció, a parkolás segítő, és még sok egyéb hasznos funkció képe"

Höhöhö. Lassan már egy projektoros százhatvan centis tévé is belekerül a Hírszerkesztő jóvoltából a kis drága Toyotába! Az LCD folyadék-kristályos kijelző, arra nem vetül semmi (külső fényen és annak árnyékán kívűl), az maga bocsájta ki a fényt. Ezt a vetület dolgot úgy gondolom, érdemes lenne újra áttekinteni Fizikából!

"A kompakt dizájn ellenére tágas belsőről beszélnek a média anyagok. 2600 mm-es a tengelytáv, rengeteg szabad helye lesz a sofőrnek"

260 cm-es tengfelytávval rendelkezik a FIAT Stilo, sőt az ugyanarra a padlólemezre készült Bravo is (van oylan média, ahol ezen értékkel is szűkösnek mondták a belterét). A KIA Ceed-é például pontosan 5 centivel hosszabb a Lexusénál. Akkor most tágas a beltér, vagy szűkös? Mi határozza meg, az embléma???

 

Utólagos kiegészítés: Nem kellett sokat várni, pár nappal később a következő lefitymálást olvashattuk a Hírszerkesztőtől az Alfa Giulietta kapcsán:

"2,63 méteres tengelytávjával az Alfa új modellje egyértelműen nagyobb, mint az elődje. Úgy tűnik azonban, a feltűnő formával szemben ezúttal is másodlagos maradt a helykihasználás"

Értitek, ugye?

Ha japán, akkor a 260 centis tengelytáv tágas hely, ha 263, de olasz, akkor szűkös

Szerintük.

Az is érdekes, hogy az olasz esetében a 350 Literes csomagtartó méretén élcelődnek, míg a japán társáé, amiről mint olvashattuk, rengeteg a hely, csak 345 Literes.


1 komment

Címkék: cm toyota corolla lexus fiat ct alfa bravo romeo giulietta 260 200h stilo tengelytáv totálkáró

A bejegyzés trackback címe:

https://automeo.blog.hu/api/trackback/id/tr911799029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joeramirez · http://automeo.blog.hu/ 2010.03.03. 16:42:16

Az is érdekes, hogy a Totálkáró egyáltalán nem foglalkozik Genffel (talán nem kaptak ingyen meghívót :P)
süti beállítások módosítása