HTML

Friss topikok

Autós képek

Egy kis Pikes Peak kiegészítés


2012.08.14. 10:17

2012-pikes-peak-hyundai.jpg

Legyőzték a japán szörnyet című alkotásában a TC Hírszerkesztője megemlíti, hogy Rhys Millen 9'46"-os idővel, 5 másodperccel jobb időt autózott idén a Hyundai Genesis Coupé-val, mint tavaly "Monster" Tajima a Pikes Peak-re épített SX4-gyel.

Ugyanakkor kimaradt az a lényeges információ, hogy pontosan mennyivel is nyert a Hyundai (győztes ideje 9:46.164), s hogy a második helyezett svájci Romain Dumas minden idők egyik legszorosabb befutójaként (ideje 9:46.181), csupán 17 ezred másodperccel szorult le Porsche GT3 RS-ével a 700 lóerős gyári Hyundai mögött. Meg kell említeni még, hogy a svájci ezt a 17 ezred másodperccel rosszabb időt esős időben autózta, slick gumikon.

2012-pikes-peak-porsche.jpg

Élete első versenyén rögtön abszolút második Romain, aki az Open kategóriát*  meg is nyerte, a sajtótájékoztatón közölte, hogy egyben ez volt az utolsó indulása is, mert többet nem nevez a Pikes Peak-re a történt esélyegyenlőtlenség miatt, hogy neki privátként még szemerkélő esőben kellett mért időt futnia ugyanott, ahol  a gyári versenyző Rhys Millen már a felszáradt aszfalton tehetett meg.

Meg kell még említeni, hogy nem bódés autók (Open Wheelers) is indulhattak, eredményük azonban nem számított bele a végső értékelésbe. Összehasonlításul, a forma autóval győztes Spencer Steel 4:13:240-es időt autózott, de a többiek is a kategóriából 4-5 perc alatt végeztek...

* Pikes Peak Open kategória: hasonlóan az "N" csoportos rali autókhoz, gyári autókon csak bizonyos módosítások engedélyezettek


Szólj hozzá!

Címkék: USA Porsche Pikes Peak hegyi verseny SX4 Hyundai TC

A bejegyzés trackback címe:

https://automeo.blog.hu/api/trackback/id/tr514711418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása