HTML

Friss topikok

Autós képek

Massa elMaszta


2010.07.26. 11:42

A hétvégi Német Nagydíjon történt egy látványos helycsere, csapat utasításra. Egyszer már óriási visszhangot keltett egy hasonló eset, akkor is  a Scuderia Ferrari volt a csapat, és egy brazil versenyző a végrehajtó... 

Rubens Barrichello elengedi Michael Schumachert 2002-ben, az osztrák Nagydíjon

 

Sajnálom Massát, mert egy évvel a balesete után nagyszerű lett volna egy győzelem...
Az igazi siker persze egy Hungaroringi első helyezés lenne, erre pedig még mindig meg van a lehetőség!

DE!

Amit tett, és ahogy tette, azért azonnali hatállyal kiraknám a csapatból.

Duzzogva, feltűnően (az előd brazilhoz hasonló stílusban) engedte el csapattársát, hogy mindenkinek, mindenképpen feltűnjön a tiltott manőver, amiért utólag elvehetik a pontokat a csapattól / csapattárstól!

Már az is nagyszerű dolog Felipe Massa számára, hogy ennyire gyenge szezonkezdet ellenére hosszabbított vele a csapat, ezért sem illett volna önfejűsködni!

   Az, hogy Domenicalli rászólt, nyilván nem az első mozzanat volt. Egyértelműnek tűnik, hogy a maranellóiaknál is van megbeszélt utasítás készlet (pl. "Tekerd hatosra a sárga potmétert"), de nagyon valószínű, hogy a brazil szándékosan figyelmen kívűl hagyta mérnöke utasítását, mire a felháborodott csapatvezető Stefano Domenicalli bekapcsolódott a  rádión, hogy értse meg a brazil, nincs más választása!

Igazából, tényleg nem is volt más választása. Neki esélye a VB címre, gyakorlatilag nulla. A csapat szempontjából mindegy kettejük sorrendje. Ha okosan oldotta volna meg (pl. kissé alulkormányzottnak mutatva az autót, lecsúszik egy ívről), akkor nem kavarodott volna fel az állóvíz az olasz istálló körül. De vajon miért elégtétel ez neki?

 

Emlékszünk még a Kínai Nagydíjra? Talán, ezért :

Fernando Alonso bevág Felipe Massa elé a boxutca bejáratnál

 

Forr a levegő kettejük között. Latinok, egy latin csapatnál. Megy is a duzzogás. Hamarosan azonban magyarázkodhat a Motorsport Világtanács előtt Massa, Alonso és Domenicalli. Kérdés, lesz-e okuk a mosolygásra?!


Szólj hozzá!

Címkék: forma 1 formula alonso massa one fernando felipe aranylaci

A bejegyzés trackback címe:

https://automeo.blog.hu/api/trackback/id/tr1002176882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása