HTML

Friss topikok

Autós képek

DS, a minőség francia iránya


2010.04.07. 09:02

Az év nagy meglepetése -számomra- a francia Citroen DS3 névre keresztelt újszülötte, ami a gyártó szerint a C3 3 ajtós, fiataloknak szánt, trendi autója, megfelelő árcímkézéssel. Valóban a pár éve a FIAT által elkezdett nyomvonalon közlekedve, megannyi variációs lehetőséget biztosított a gyártó az egyedi igények kielégítésére. Mert ma az egyik legfontosabb cél az egyediség, a személyünkre való formázás, bármilyen eszközről legyen szó. Így van ez az első cserélhető hátlapos Nokia telefonok óta.  

A DS3-at egész egyszerűen a MINI One ellenfelének szánták a franciák -ha gonosz akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy ez a kétszínű fényezésben merül mindössze ki, valójában több olyan részlet található a kocsin, amik alátámasztják a franciák állítását. Ezzel a kis kocsival a MINI újabb vetélytársat kapott a már egy éve piacon lévő Alfa Romeo MiTo és az idén debütáló Audi A1 mellé. Többszínű fényezés, több féle felni választék, vastag króm elemek, LED-es nappalifény, igényes belső tér jellemzi a gall kiskakast, amivel most jutottak el arra a szintre a franciák, amiről évtizedek óta álmodoztak: minőségi autó, szép csomagolásban! Ha jobban belegondolok, nem is ez, hanem az új C5-ös Citroennel jelent meg ez a minőségi vonal...

A Citroennél az új, legömbölyített logó megjelenése mellett egy teljesen újra fazonírozott nemzedéket szánnak a piacra bevezetni. A polgári közlekedésben kevésbé sikeres eladási adatokkal rendelkező, a raliban viszont nagyszerűen helytálló Citroen C4 mellé is készül egy DS változat, nem meglepő módon DS4 néven, egyelőre High Rider koncepcióként napvilágot látva.

 

Hogy teljes legyen a típuscsalád, nem feledkeztek meg a kompakt egyterűek gyártásában élen járó franciák a népszerű Picasso sorozat leváltásáról sem.

Ha a C-lounge koncepció DS Picasso néven megjelenik, elképzelhető, hogy a nagyobb  egyterű C8 is hasonlatosan szép vonalakkal lesz eladhatóbbá varázsolva, ami nem jönne rosszul a konzervatív buszlimuzinnak!

 

A most még modern, és megdöbbentően szemet gyönyörködtető C5 mikor kap DS5 néven prémium verziót, még sejteni sem lehet, De nem elképzelhetlen, hogy hamarosan lesz ilyen (GQ Concept)! Az sem lenne véletlen, ha citroenék egy pofás DS crossoverrel (Hypnos Concept) jelennének meg a piacon, a modern formájú négykerék-meghajtásos járműből jelentős számban tudnának eladni mind az európai, mind az amerikai piacon, feltéve, hogy szándékukban áll meghódítani azt.

 
 

 

Akárhogy is nézzük, a PSA csoport Citroen részlege jó úton halad  hogy azért, amiért az autóikat régen szerették -az egyediségükért-, újra nemzedékek rajongásának tárgyaivá legyenek.


Szólj hozzá!

Címkék: mini audi citroen alfa ds one mito sportos romeo a1 kisautó

A bejegyzés trackback címe:

https://automeo.blog.hu/api/trackback/id/tr201900854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása