HTML

Friss topikok

Autós képek

Williams, a magyar b(R)anda


2010.07.28. 11:27

Mi, magyarok gyakran meg tudjuk lepni a világot, s vele együtt önmagunkat is. Tudjuk jól, hogy minket mindenütt ugyanúgy szeretnek. Kevesen vagyunk, de mégis fel tudnak figyelni ránk az idegen népek, mint amikor kiderült, idén sem lesz MotoGP versenyünk, vagy mint legutóbb, amikor veszélyesnek nyilvánítottuk a Red Bull Air Race-t.

 

  Most épp azon kaptam fel a fejemet -miután koppant egyet az állam az asztallapon-, hogy micsoda kemény csávók is vagyunk valójában, nem félünk mi senkitől, még Góliátnak is neki megyünk ! Erről bővebben itt, meg itt, meg itt, meg itt meg itt. Többet nem linkelek, mert már most unalmas.

Van egy bajuszos magyar ember, aki szembe került -a világ egyik legismertebb, leghíresebb, versenysportban méltán elismert csapatának-, a brit Williams istállóval, azzal az indokkal, hogy ő már levédette ezt a márkanevet Magyarországon!

A vecsési Williams gyermek- és sportruházati családi vállalkozás védjegyfigyelést kért a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságánál idén is, csakúgy mint tavaly. A vecsési cég tulajdonos közölte, hogy Magyarországon a ruházati árucikkek kategóriájában kizárólag a vecsési székhelyű vállalkozás használhatja a Williams márkajelzést, így a vámosok lefoglalhatják a Williams istálló nevét viselő árukat.

Tavaly már büntetőfeljelentést is tett védjegyhamisítás miatt az angol Williams Forma-1-es csapat ellen a magyar Williams gyermek- és sportruházati családi vállalkozás, így a vámhatóság akár le is foglalhatja a sportistálló nevét viselő árukat, a kereskedőket pedig pénzbüntetéssel sújthatja. A magyar cég vezetője szerint még a Williams versenyzői sem vehetik fel csapatuk "hamis márkájú" öltözékeit.

Kortye Vilmos, a Williams ruházati kis- és nagykereskedés tulajdonosa tavaly az MTI-nek elmondta: 1990-ban alapított cégük számára azért választották Williams nevet, mert "a családban mindenki Vilmos". 

 

Az igényes honlapja szerint (elfelejtettem idézőjelek közé tenni a jelzőt) divatstúdióval, lokál TV-vel , meg rockbandákkal (többesszám!) foglalkozik. Miután lefutott az enyhén pixeles animáció, a következő fontos dolgokat tudhatjuk meg:

Williams kép és hang stúdió 2000 óta foglalkozik televíziós műsor készítésével.

valamint

Több mint egy évtizede indult családi vállalkozásunk a Williams Divatstúdió.

Üzletünkben megtalálhatók saját gyártású termékeink, melyeket ˝Williams˝, védett márkanévvel hozunk, kereskedelmi forgalomba

Tehát, mindkét magyar Williams vállalkozás több, mint egy évtizedes múltra tekint vissza!

A Williams Grand prix Engineering Ltd. nevezetű versenyautók fejlesztésével, és versenyistálló üzemeltetésével foglalkozó részvénytársaságot 1977-ben alapította a jelenleg is társtulajdonos, egykori Forma-1-es versenyző, Frank Williams.

Magyarán, ez a 'vállalkozás' már több, mint három évtizedes múltra tekint vissza. Minden további nélkül leközlöm a csapat néhány ismertebberedményét, hogy tisztában legyünk, milyen ismertséget szerzett e több, mint 30 év alatt :

Williams f1 Team

  • 530 Grand Prix
  • 113 Grand Prix győzelem
  • 125 Pole pozíció (első rajthely)
  • 130 Leggyorsabb versenyben futott kör
  • 9 csapat világbajnoki cím (1980, 1981, 1986, 1987, 1992, 1993, 1994, 1996, 1997)
  • 7 egyéni világbajnoki cím (1980, 1982, 1987, 1992, 1993, 1996, 1997)

 

  Az, hogy a tyúk, vagy a tojás volt-e előbb, itt, ebben az esetben nem kérdéses! Az viszont biztos, hogy a magyar hatóságok már egyszer a vecsési vállakozónak adtak igazat, így, ha úgy tekintjük, "hamis márkájú" - hogy KV szavait idézzem - ruhákkal versenyeznek nálunk.

 

 Az csupán a saját véleményem, hogy ezek a feliratok nem a ruha márkájai, brand-jei, hanem a csapat neve, a ruha gyártója az ismert autósport felszereléseket gyártó, szintén 1977-ben alapított Sparco. Így a vecsési vállalkozó érvelése talán sántít. 

(Ez az illusztráció a Williams csapat honlapján látható)

 

Ezek után egyáltalán nem tudom, hogy büszke legyek-e  magyarságomra, vagy érezzek más helyett egy bizonyos érzést, amiért megint  feltételezhetően anyagiak miatt piszkítunk népünk dicső szép emlékére?

 

Most jut eszembe, hogy hétvégén Mogyoródon Magyar Nagydíj! Itt lesz a Williams csapat versenyzője, a vén róka Rubens Barrichello, aki nagyon jól ismeri a magyar pályát, így elvárható tőle a jó szereplés...

Hajrá Williams! (de melyik is?)

 

Addig is, ráhangolásképpen, hallgassátok meg, hogyan játssza a Williams nótákat a vecsési vállalkozó, jó magyar rockzenével! Youtube-on:  "Dinoszaurusz Band"

 

Hétvégére jó időt mondanak. Csak aztán nehogy savanyú legyen a vecsési  káposzta...

 

 


1 komment

Címkék: brand rock verseny f1 forma 1 hungaroring williams zenekar káposzta márka ruházat band futam aranylaci vecsési

A bejegyzés trackback címe:

https://automeo.blog.hu/api/trackback/id/tr942181873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.07.28. 14:40:00

Ez mondjuk elég gáz, de ne hidd, hogy csak nálunk csinálják.
Emlékeztetnélek arra az ausztrál ügyvédre, aki levédette a kereket, mint saját szabadalmat. Vagy a Microsoftra, aki levédette a dupla egérkattintást.... és még sorolhatnánk.

Az meg, hogy nem lett MotoGP, azon múlt főleg, hogy az egész csak egy szélhámos, azóta egyre inkább becsődölő ingatlanspekuláns cég pénzlenyúlási próbálkozása volt, reális háttér és megtérülés nélkül.
süti beállítások módosítása