HTML

Friss topikok

Autós képek

Red Bull, de nem autó


2010.07.14. 10:49

 

Nem szeretnék semmiféle politikai töltetű írást megjelentetni.  A mostani eset kivételesnek tűnik. Kénytelennek érzem, hogy sajnálkozva megemlítsem: idén nem lesz Red Bull Air Race Budapesten!

 

A Nemzeti Közlekedési Hatóság július 6-i határozatában elutasította a Red Bull Air Race Világbajnokság 2010-es magyarországi futamának megrendezéséhez szükséges, légtér kijelölésére vonatkozó kérelmet.

 

Az a válasz, hogy miért, SZVSZ egyszerűen a vicces és szánalmas kategóriákat egyszerre elégíti ki.

     a repülőverseny túl zajos lenne, és veszélyeztetné az egészséges környezethez való jog érvényesülését

Na tyű! Túl zajos egy verseny. Tavaly, tavaly előtt, az előtt nem volt zajos?

veszélyeztetné (..) jog érvényesülését

 

A jövő nemzedékek országgyűlési biztosa számos hibát talált a 2008-2009-es Air Race engedélyeinek kiadásában. dr. Fülöp Sándor* arra kéri a szervező céget, hogy ne a Lánchídnál, hanem más helyszínen tartsa meg a versenyt.

*1999-től 2001-ig a Közép-Kelet Európai Közérdekű Környezetvédő Jogászok Egyesületének elnöki tisztét töltötte be. 2008 januárjában Sólyom László köztársasági elnök Nagy Boldizsár sikertelen jelölése után őt jelölte az újonnan alakult jövő nemzedékek országgyűlési biztosának.[1] Ekkor az Országgyűlés nem szavazta meg.

Forrás: Wikipédia

 

Más helyszínen nem zajos? Nem zavarja a hétvégi munkaversenyt? Vagy csak a Lánchíd ennyire sértődős? A Parlament előtt, az már nem a Lánchídnál van? Lehetne-e akkor ott?

Sütkérezzenek csak a csendes nyári napon a Duna parti sirályok! Tehetséges rendezők/szervezők vagyunk, most már a világ fel sem figyel ránk a MotoGP pálya el nem készülte miatt. Örököltük, nem most született. A szabály, az szabály...

Köszönjük a környezetvédelem nevében autó- és motorsport rajongók, hogy idén egy újabb értékes, világhírű rendezvényről kell lemondanunk!

 

  Az olyan helyszínek meg szégyelljék magukat, mint Abu Dhabi, New York, Rio de Janeiro, Perth, mert ott veszélyeztetve van az egészséges környezethez való jog érvényesülése !

 

A következő képek (Vigyázat! Lelkes környezetvédők nyugalmának megzavarása alkalmasak!) utazási ajánlatok fotómellékletei közül lettek kiválogatva. Máshol egy ilyen futam kiemelt esemény, amire turisták ezrei utaznak el, az élményekkel gazdagon távozók pedig jó hírét viszik az országnak. Nálunk is így volt, már hat alkalommal.

 
 

 

Sóhajtás. Nyelés. Fújhatja a Red Bull a diffúzoraiket


8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://automeo.blog.hu/api/trackback/id/tr352150913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dextercapo 2010.07.14. 13:04:17

ujabb szog az amugy sem oriasi leptekkel fejlodo magyar technikai sportok koporsojaban .
szerintem tihany korul kene megrendezni .

joeramirez · http://automeo.blog.hu/ 2010.07.14. 14:26:21

Mind a kettőtökkel egyet tudok érteni!

Az valóban zavaró, hogy sokáig foglalják a területet (a VIP helyeket mindenütt beszüntetném, az nem is ugyanaz a légkör)

Tihany, Balaton pedig kiváló ötlet!
Javasolni kellene a szervezőknek, hogy vegyék fontolóra! Lehetőleg szeptember elején, a szezon zárásakor lenne igazán értelme, akkor a turizmus szekerét is lehetne jó irányba taszítani ;-)

dextercapo 2010.07.15. 00:15:24

aug 20 pl tokeletes alkalom lenne .
a hegyrol alomszep kilatas lenne a bulira - lenyegeben a balatofured - tihany kozotti oblot lehetne kijelolni palyakent . fantasztikus lenne .

tasavallan presidentti yön 2010.07.15. 01:26:35

De.
Tavaly meg tavalyelőtt is zajos volt, meg 2004-től mindig.
Csak maximálisan szartak a környéken lakó kb. negyedmillió emberre, akit zavart.
Lakott terület közelében nem szabad ilyet rendezni. Vigyék el a mezőkövesdi (egykori) katonai repülőtérre, a legközelebbi ház 3 km, ott talán senkit nem fog zavarni.

A Belvárosban eleve nem lett volna szabad megengedni sem.
(Pláne nem reggel 8-tól 3 órán át az edzéseket, majd délután 2-től ismét 3 órán át megint, 2 napon át, + 3. nap a verseny. Én már akkor a kurva anyjukba kívántam őket.)
(Az általad felsorolt helyeken is kint van a picsában, nem a város közepén.)

Ja, és 1 HÓNAPIG lezárták a Batthyány teret e miatt a szarság miatt - emiatt fél Buda folytonos dugóban állt. A tömegközlekedés is.

@joeramirez:
Hidd el, a tihanyiak sem örülnének. Csendes, nyugodt kisváros, a hátuk közepére sem hiányzik egy ilyen többnapos fülsiketítő zajáradat.

@dextercapo:
Nem nagyon ismered a helyet, mi?
Blokkolná a félsziget kb. teljes forgalmát az ötleted. Meg kb. a teljes Balaton északi parti útét.

Ki kell vinni repülőtérre (ahogy nagyon helyesen autóversenyt sem a belvárosban rendeznek, mert nem ott a helye).

joeramirez · http://automeo.blog.hu/ 2010.07.15. 08:24:32

@tasavallan presidentti yön: Monte carloban az egész város lényegében versenypálya. Még sem sír senki. Igaz, hogy ott ráengedik a forgalmat. De attól még zaj van egy fél héten át.

Ilyen alapon a Hungaroroinget is tiltsuk be, mert zaj van, és a mogyoródiakat zavarja, fél éven át!?

Bizonyos dolgokat be kell vállalni. Azért például, hogy a budapestieknek kényelmesebb legyen a közlekedés, minden magyar állampolgár bevállalja, hogy súlyos pénzeket fizet a keresetéből adó formájában, pedig 80%-uk vidéki...

Lényegében 3 napról van szó. Akit zavar, időzítheti a szabadságát is arra az időpontra. Minden megoldható, csupán hozzáállás kérdése. A szervezők is lehettek volna rugalmasabbak. De ne feledjük, hogy nem a forgalom aránytalan korlátozása volt az indok, amiért elmarad a rendezvény!

A tihanyiakat meg szerintem, előbb kérdezzük meg, mielőtt kijelentjük, hogy szeretnék, vagy sem!

dextercapo 2010.07.17. 18:54:44

@tasavallan presidentti yön: de , ismerem a helyet .
azt is kb biztosra tudom hogy ha a szomszedban meg lehet rendezni egy motogp versenyt , autopalya , strandok vannak a kozelben , ha fel napra teljesen le lehet zarni a harley talalkozo felvonulasa miatt , akkor lehetseges hogy a mindennapi munkabakerekparozast valamennyire zavarna , de meg lehet rendezni - csak akarni kell - nem jelentene nagyobb elterest a normal rutintol mint egy balatoni , nyari hetvege , vagy az ha az ereeti helyen rendezik meg . a kozepeuropa rally veszprem kozeli szakaszai is megoldhatoak voltak - ha nem akarjuk ,akkor vegulis egy gyalogost sem lehet odebbtessekelni - ha akarjuk , akkor pedig ennel szukebb es rosszabb helyeken is megcsinalhato .
oszinten budapest belvarosa eleg szar hely repuloversenynek : budapest reklamjanak gyenge - ha mar ilyen latvanyos publicitast adnek valaminek , akkor az legyen a balaton .

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.07.28. 14:43:46

Engem baromira zavart, mikor a mesterségek ünnepén a zenészek előadását rendszeresen elnyomta a repülőgépmotorok zaja.

Az meg, hogy eddig nem volt-e zajos vagy veszélyes, nem érv arra, hogy aztán ne lehetne belátni, hogy esetleg tényleg az.

Sokáig azt gondolták, hogy az amalgám tömés nem veszélyes. Aztán kiderült, hogy mégse olyan jó.
Vagy sokáig bizonyos gyógyszereket használtak, aztán kiderült, hogy nagyon durva mellékhatásaik vannak. Akkor is mondhatták volna, hogy "de eddig jó volt".

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.07.28. 14:45:13

@joeramirez:

Jókora demagógia az adókkal kapcsolatban ez a vidéki-budapesti felosztás.
Talán ismerni kéne, mi az adó definíciója, és akkor elkerülhető lenne.
süti beállítások módosítása