HTML

Friss topikok

Autós képek

Jól odapörköl a Meki a Ferkának?!


2010.12.21. 01:40

  Kedvencem a TC Hírszerkesztő, szinte minden héten meg tud lepni valamivel. Most épp egy keménykedő hangvételű cikkel, mely szerint:

 A régi rivalizálás új porondon folytatódik: az MP4-12C nem csak az eladásokban igyekszik túlszárnyalni a Ferrari 458-ast, de a versenypályákon is.

Majd folytatja a pár sor bla-bla után, hogy

az FIA GT versenyein, a GT3-as kategóriában áll rajthoz a gyári támogatású istálló

Kemény. Most aztán maranellóban maximális hatóanyaggal forgatják az alsónemű mosógépeket, annyira berezeltek attól a félelmetes hírtől, hogy a Meki jövőre a GT3-ban próbálkozik!

Vagy talán mégsem. Elvégre a 458 Italia az FIA GT GT2-es kategóriájában indul....

 

De a legszebb, hogy a hülyeséget tudja fokozni

A McLaren persze nem elég nagy cég ahhoz, hogy ezt a feladatot is a nyakába vegye, így egy specialistát, a CRS Racinget bízták meg az autók átépítésével és versenyeztetésével.

Nos, akkor csak most, csak az általam nagyra becsült Hírszerkesztő figyelmébe! Az FIA GT sorozatának két osztálya van, a GT1 és GT2 (utóbbiban versenyez majd a 458 Italia). Ezek a hardcore szupersport kocsik.

Van az FIA-nak egy külön szériája, az FIA GT3, ami pont azért lett létrehozva, hogy a kevésbé tehetős csapatok is versenyezhessenek sorozatban. Az FIA GT3 majdnem olyan, mint az N csoport a raliban. A GT3-as autók utcai kocsik, amiken engedélyezett, egyben kötelező  átalakítás a beltér csupaszítás, bukókeret, biztonságos üzemanyagtartály. Van, hogy együtt indítják a GT szériával, van, hogy az amatőröket be sem engedik egyes pályákra. Hangsúlyozom: amatőröket. Az FIA GT3 szabályzatában ugyanis egyértelműen le van fektetve, hogy a gyártó nem nyújthat támogatást a versenyeztetéshez!

 

Visszatérve tehát: nem azért nem a McLaren indítja autóit, mert nem elég nagy cég (LOL ott vannak ők, meg a csodás eredményeik a Forma 1-ben), pusztán azért bízza CRS-re, mert így lehet csak szabály szerint nevezni ebbe a bajnokságba.

 FIA GT  FIA GT3
 GT1 GT2 (GT3)

 

Egy hírt azért megért. A Hírszerkesztőnek.


Szólj hozzá!

Címkék: ferrari mclaren fia hírszerkesztő gt 48 italia tc gt3 mp4 12c gt2

A bejegyzés trackback címe:

https://automeo.blog.hu/api/trackback/id/tr932529371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása