HTML

Friss topikok

Autós képek

Schumacher, még mindig


2012.05.26. 16:24

 

   Az MTVA stúdióban a szakértők szakértenek. A közvetítők közvetítenek. Hogy mennyiért, azt már egyszer felvetettem. A mai Monte Carlo-i időmérő edzés előtt azt szakértették meg, hogy jók lesznek a Lotus-ok a Pole pozíciós helyekre. Grosjean 5., míg csapattársa Raikkönen a 8. helyet szerezte meg.

Szakértőink megszakértették, hogy a Lotus mellett a Ferrari is esélyes a pole pozícióra. Alonso 6. Massa 7. helyre hozta be tűzpiros autóját

Szakértőink összebólogattak azon, hogy ezen a szűk, kanyargós Monaco-i pályán a Mercedes-ek nem lesznek gyorsak, mert nem tudják kihasználni a nagy találmányukat, Super DRS-t. Végül, az első háromból kettő Mercedes lett.

A stúdióban ott volt az a Baumgartner Zsolt, aki még versenyzett is Michael Schumacherrel, sőt, még a focipályán is játszott vele, egy csapatban. Ő volt az egyetlen, aki szerényen megjegyezte, hogy ő azért egy esélyt adna a félvak focistának, hátha kapuba talál...

Michael-Schumacher-001.jpg

Michael Schumacher élete 69. pole pozícióját szerezte, amikor megnyerte az időmérőt Monte Carloban.

 

Közben elképzelhető, hogy újabb történelmi esélytől fosztották meg, hiszen az élről indulva ezen a pályán könnyen nyerhet bárki - de csak aki nem kapott előzőleg rajthelyes büntetést. Emlékszünk még, az utolsó (ferraris) évében végül világbajnoki cím elbukását érte, hogy a megszerzett pole-ja után a mezőny végére sorolták, miután lekoccolva a falat, leparkolta autóját, majd a futamon az utolsó helyről az ötödikig sikerült fel előznie magát.

Történelmi esély még azért így is lehetséges, hiszen az eddig 6 alkalommal futamot nyert Monaco-i királyt, Ayrton Sennát érheti utol az ötszörös győztes Schumacher, ha összehozza azt, amit még az előző verseny után megfogadott: megnyeri az időmérőt Monte Carloban, majd hatodik helyről a futam végén a dobog legfelső fokára lép. Szép teljesítmény lenne, ha ennyi idősen még beállítaná Senna csúcsát.

 

A szakértőink meg csak szakértsenek. Schumacher pedig versenyezzen, hiszen legalább ő ehhez ért.

 


Szólj hozzá!

Címkék: schumacher forma-1 baumgartner mtva

A bejegyzés trackback címe:

https://automeo.blog.hu/api/trackback/id/tr634547721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása